Vinkit ja oppaat

Kuinka valita paras ergonominen työtuoli?

Lisätietoa  – Yksi istuu tuntikausia paikoillaan, toinen nousee tämän tästä tuolistaan. Moni työskentelee keskeytyksettä tietokoneella, kun taas toiset nojautuvat taaksepäin ja puhuvat puhelimessa. Joku on yli kaksimetrinen, joku toinen vain 1,60 metriä pitkä. Silti jokainen tarvitsee työtuolin, joka auttaa tekemään töissä parhaansa. Osta mieluummin tuoli, jossa on liikaa kuin liian vähän säätö¬mahdollisuuksia. Silloin se sopii huomattavasti useammille käyttäjille. Autamme sinua tekemään oikean valinnan kaikkien säätöjen ja mallien joukosta. Haluamme sinun löytävän tuolin, joka suoriutuu kunnialla tehtävästään. Muuten terveys, suorituskyky ja työn ilo voivat vaarantua.

Gerdmansin ergonomiakoulu – osa 2

Lisätietoa  – Ergonomiassa on kyse työn ja työympäristön mukauttamisesta siten, että saadaan aikaan mahdollisimman hyvät olosuhteet kehon käyttämiseen oikein ja vammojen minimoimiseen, työvälineitä käyttäen ja ilman niitä. Koska meidät ihmiset on oikeastaan luotu liikkumaan ja suorittamaan vaihtelevia työtehtäviä, meille annetaan yleensä ohjeeksi yrittää saada arkeemme dynamiikkaa. Yksi keino, josta olemme kertoneet aiemminkin, on vuorotella työskentelyä istuen ja seisten. Työpistematto on siinä hyvä apu. Tässä artikkelissa kerromme, miten ergonominen työpistematto sekä vähentää rasitusta että saa aikaan dynamiikkaa.

Gerdmansin ergonomiakoulu – osa I

Lisätietoa  – Useimmat meistä tietävät, että stressi ja yksipuoliset työasennot vaikuttavat arkeen. Miten toimistokehomme siis oikeastaan voivat? Annammeko niille edellytykset tulla käytetyksi oikein, jolloin vältämme virheasennot, kivut ja ajan mittaan stressin? Ja ennen kaikkea, mitä me itse voimme tehdä? Katso verkkosivustollamme oleva video, jossa annamme vinkkejä oikeanlaiseen työskentelyyn.

;