Valikko

Gerdmans

Tietosuoja

Mitä tietoa keräämme sinusta?

Gerdmansilla huolehdimme asiakkaan yksityisyydestä, joka tarkoittaa sitä, että keräämme henkilökohtaisia tietoja vastuuntuntoisesti. Meille on tärkeää selvittää, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten me teemme sen.

Jotta voimme tarjota tuotteitamme, on meidän kerättävä jotain henkilökohtaista tietoa. Voit joutua antamaan tietoa itsestäsi eri tavoin, joko suoraan tai epäsuoraan.

Kun toimit kanssamme, meidän tulee tietää kuka sinä olet ja mihin tavarat tulee toimittaa. Tietoja ei kerätä pelkästään ostosten loppuunsaattamiseksi ja tilauksesi käsittelyyn, vaan myös estämään petoksia ja noudattamaan lakisääteisiä vaatimuksia.

Gerdmans varmistaa, että sinusta kerättyä tietoa käsitellään parhaan mahdollisen yksityisyydensuojan saavuttamiseksi. Meillä on koulutettu asiakaspalvelutiimi, joka auttaa sinua jos tiedot ovat väärin tai tarvitset apua johonkin asiaan. Tiimi toimii laajennettuna tukena Global Data Officerillemme ja auttaa sinua tietosuojakysymyksissä.

Kuinka käsittelemme tietojasi?

Meille on tärkeää, että tiedät miten käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi. On olemassa erilaisia tilanteita, joissa meidän on käsiteltävä henkilökohtaisia tietojasi, esimerkiksi:

- Meidän täytyy varmistaa henkilöllisyytesi ennen ostoksen hyväksymistä
- Meidän tulee tarkastaa luottotietosi riippuen valitsemastasi maksutavasta
- Meidän on estettävä laiton toiminta, kuten petoksia ja rahanpesua

Kun toimit kanssamme, on meidän varmistettava, että ostos on oikea ja että olet varmasti oikea henkilö.

Jotta voisimme toimittaa tuotteet sinulle, pitää meidän jakaa tiettyjä kerättyjä tietoja sinusta, esimerkiksi kuljetusliikkeille. Kuljetusliikkeellä pitää olla mahdollisuus ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen tuotteen toimituksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tarvitsee joissain tapauksissa antaa puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi kolmannelle osapuolelle.

Gerdmansin tietosuojalauseke

Gerdmans huolehtii yksityisyydensuojastasi. Tässä tietosuojalausekkeessa kerromme kuinka Gerdmans kerää ja käyttää henkilötietojasi. Tietosuojalauseke sisältää myös tiedot sinun oikeuksistasi siitä, kuinka voit panna oikeutesi käytäntöön. Mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen yksityisyydensuojaasi ja tietosuojaan, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@gerdmans.fi. 

Tekemällä ostoksia Gerdmansilla hyväksyt Tietosuojalausekkeemme ja henkilötietojesi käsittelyn. Hyväksyt myös, että Gerdmans lähettää sinulle tietoa sekä sähköisesti että postitse. On tärkeää, että luet ja ymmärrät tietosuojalausekkeemme ennen kuin käytät palveluitamme.

Mitä tietoja keräämme?

Keräämme antamaasi tietoa. Annat meille tietoja itsestäsi kun käytät kanaviamme tehdessäsi ostoksia meiltä. Voit tehdä ostoksia meiltä esimerkiksi seuraavien kanavien kautta: tekemällä tilauksen verkkokaupassamme, soittamalla myyntiimme tai asiakaspalveluumme tai lähettämällä meille sähköpostia. Saatat antaa meille tietojasi myös kun olet yhteydessä meihin muissa asioissa, jonka yhteydessä jätät meille henkilötietojasi. Tällaisia tietoja voivat olla:

- Henkilö ja yhteystiedot:
 nimi, syntymäaika, henkilötunnus, laskutus- ja toimitusosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero jne.
- Maksutiedot:
luotto- ja maksukorttitiedot (kortin numero, voimassaoloaika ja CVV-koodi), laskutustiedot, tilinumero jne.
- Tietoja tuotteista/palveluista: yksityiskohtaista tietoa tuotteista/palveluista, joita olet ostanut Gerdmansilta
Historiallinen tieto – ostoksistasi ja maksuhistoriasi.
- Tietoa vuorovaikutuksestasi Gerdmansin kanssa: kuinka käytät kanaviamme mukaan lukien sivujemme vastausaika, latausvirheet, kuinka saavuit sivuillemme ja miten poistuit palvelusta sekä toimitustiedoista kun olemme sinuun yhteydessä. 
- Käyttämäsi laitteen tiedot: esim. IP-osoite, kieliasetukset, selainasetuksen, aikavyöhyke, käyttöjärjestelmä, alusta ja näytön resoluutio.
Maantieteellinen tieto – maantieteellinen sijainti.

Antamasi tiedot sekä tiedot tuotteista/palveluista ovat välttämättömiä sopimussuhteen solmimiseksi kanssamme. Muut keräämämme tiedot ovat yleisesti ottaen välttämättömiä muihin tarkoituksiin kuten kuvattu alla.

Mitä teemme tiedoillasi?

Tarjoamme, toteutamme ja parannamme palveluitamme. Käytämme tietoja Gerdmansin valikoiman parantamiseen, markkinoinnin toteuttamiseen ja verkkokaupan kehittämiseen. Gerdmans käsittelee henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin perustuen seuraavin oikeudellisin perustein:

Käsittelemme tietoja vahvistaaksemme henkilöllisyytesi ja todentaaksemme henkilö- ja yhteystietosi. Teemme tämän täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja hallinnoidaksemme maksu- ja asiakassuhdettasi, esimerkiksi täyttääksemme mahdollisia velvoitteita sinua kohtaan ja tarjotaksemme sinulle tietoja, tuotteita ja palveluita, joita pyydät meiltä. Teemme tämän täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja määrittääksemme mitä maksutapoja voimme tarjota sinulle, esimerkiksi sisäisten ja ulkoisten luottoluokitusten avulla. Teemme tämän täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa ja noudattaaksemme sovellettavaa lakia. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja asiakasanalyysia, Gerdmansin palveluiden hallinnointia ja Gerdmansin sisäistä toimintaa varten, kuten vian etsimistä, data-analyysiä, testausta, tutkimusta ja tilastointia varten. Teemme tämän täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa ja muita oikeutettuja etuja varten. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja varmistaaksemme, että sisällöt esitetään tehokkaasti sinulle ja laitteellesi. Teemme tämän täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja ehkäistäksemme Gerdmansin palveluiden väärinkäyttöä osana pyrkimyksiämme pitää palvelut turvallisina. Teemme tämän täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa ja noudattaaksemme sovellettavaa lakia. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja riskianalyysien tekemistä varten, huijausten ehkäisemiseksi ja riskienhallintaa varten. Teemme tämän noudattaaksemme lainsäädäntöä ja muita oikeutettuja etuja varten. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja parantaaksemme palveluitamme sekä yleisen liiketoiminnan kehittämiseksi tarkoituksenamme esimerkiksi vähentää huijauksia, kehittää uusia tuotteita ja toimintoja ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Teemme tämän muita oikeutettuja etuja varten. Tämä ei tapahdu automaattisesti.

Käsittelemme tietoja noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä siten kuten rahanpesu- ja kirjanpitolaki sekä vakavaraisuusvaatimukset vaativat. Teemme tämän noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä. Tämä ei tapahdu automaattisesti.

Kommunikointi kanssasi. Gerdmans saattaa käyttää tietojasi tiedottaakseen sinua sähköisesti tai puhelimitse käyttämistäsi palveluista tai samankaltaisista palveluista sekä tehdäkseen asiakastyytyväisyystutkimuksia koskien Gerdmansin palveluita (esimerkiksi sen jälkeen kun olet ollut yhteydessä Gerdmansin asiakaspalveluun). Jos et halua vastaanottaa näitä tiedotteita voit lähettää sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@gerdmans.fi.

Kenelle voimme jakaa tietojasi?

Voimme siirtää tai jakaa tietojasi valituille kolmansille osapuolille seuraavin tavoin. Teemme kaikki kohtuulliset oikeudelliset, teknilliset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaaksemme, että siirtäessämme tai jakaessamme tietojasi valikoiduille kolmansille osapuolille, tietojasi käsitellään turvallisesti ja riittävällä suojaustasolla.

Toimittajat ja alihankkijat, kuten Gerdmans-konserniin kuuluvat yritykset. Gerdmans voi jakaa henkilötietojasi toimittajille tai alihankkijoille täyttääksemme velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa tai muihin tarkoituksiin, jotka käyvät ilmi tästä tietosuojalausekkeesta.

Luottotietotoimisto ja vastaavat toimijat. Kun haet Gerdmansin maksuvaihtoehtoja, henkilötietojasi voidaan jakaa luottotietotoimistolle ja muille vastaaville palveluiden tuottajille luottokelpoisuutesi todentamista ja henkilöllisyytesi ja osoitteesi todentamista varten.

Viranomaiset. Gerdmans voi antaa välttämätöntä tietoa viranomaisille kuten poliisille, verohallinnolle tai muille viranomaisille, mikäliolemme velvollisia lain mukaan näin tekemään tai jos olet hyväksynyt sen.

Muut. Logistiikka- ja kuljetusyritykset, jotka toimittavat tavarasi.

Gerdmans voi jakaa tietojasi kolmannelle osapuolelle:

- Mikäli Gerdmans myy tai ostaa toimintoja tai resursseja, voi Gerdmans antaa henkilötietojasi mahdolliselle toiminnan tai resurssin myyjälle tai ostajalle.
- Mikäli kolmas osapuoli ostaa Gerdmansin tai merkittävän osan Gerdmansin omaisuudesta voidaan Gerdmansin asiakkaisiin liittyviä henkilötietoja antaa eteenpäin tälle kolmannelle osapuolelle.

Mitä EMME tee tiedoillasi. Emme myy henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle mikäli emme ole saaneet siihen lupaasi.

Missä käsittelemme henkilötietojasi?

Pyrimme aina käsittelemään tietoja EU:n/ETA:n alueella. Tietoja voidaan kuitenkin tietyissä tilanteissa siirtää ja käsitellä Gerdmans-konsernissa tai toimittajalla tai alihankkijalla maassa, joka sijaitsee EU/ETA-alueen ulkopuolella. Koska haluamme Gerdmansilla pitää tietosi suojassa, tulee Gerdmans käyttämään kaikkia kohtuullisia oikeudellisia, teknillisiä ja organisatorisia toimenpiteitä varmistaakseen, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja sellaisella riittävällä suojaustasolla, joka on vertailukelpoinen EU/ETA-alueen tietosuojavaatimuksiin nähden.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi ainoastaan niin kauan kuin tarvitsemme, jotta voimme täyttää velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana sopimuksemme puitteissa ja niin kauan kuin lakisääteiset säilytysajat edellyttävät. Kun säilytämme tietojasi muuhun käyttöön kuin sopimusvelvoitteiden täyttämiseen, esimerkiksi rahanpesua, kirjanpitoa ja lakisääteisiä pääomavaatimuksia koskevien vaatimusten täyttämiseksi, säilytämme tietoja vain niin kauan kuin on tarpeellista ja/tai on lakisääteistä kutakin tarkoitusta varten.

Oikeus saada pääsy henkilötietoihin, oikeus saada tietosi korjatuiksi, oikeus tietojen poistamiseen (”oikeus tulla unohdetuksi”)

- Oikeus saada pääsy tietoihisi. Voit pyytää kopiota haluamistasi tiedoistasi ja tarkistaa hallinnassamme olevat tiedot sinusta. Kopion pyytäminen tiedoista on ilmaista.
- Oikeus korjaamiseen. Sinulla on oikeus korjata vääriä tai puutteellisia tietoja itsestäsi.
- Oikeus poistaa tietoja (”oikeus tulla unohdetuksi”).
Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista niissä tapauksissa, joissa tiedot eivät enää ole tarpeellisia siihen tarkoitukseen, johon ne ovat kerätty. On mahdollista, että Gerdmansilla on oikeudellisia vastuita, jotka estävät osan tietojesi poistamisen välittömästi. Näitä vastuita ovat kirjanpito-, verotus-, pankki- ja rahanpesulainsäädäntö sekä kuluttajansuojalaki. Tällöin estämme tiedon niin, ettei sitä voida käyttää muihin tarkoituksiin kuin näiden lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseen.

Miten käytämme evästeitä ja vastaavaa tekniikkaa?

Käytämme evästeitä ja vastaavia seurantatekniikoita voidaksemme toimittaa henkilökohtaisen ja helpon käyttäjäkokemuksen. Saadaksesi lisätietoa siitä miten käytämme evästeitä ja vastaavaa tekniikkaa, katso evästekäytäntömme.

Ota yhteys meihin

Gerdmans Oy on rekisteröity ennakkoperintärekisteriin y-tunnuksella 1061799-5 ja sijaitsee osoitteessa Nuottaniementie 9, 02230 Espoo. Gerdmansilla on nimetty tietosuojavastaava ja omistautunut tiimi koulutettuja asiakaspalvelijoita, joiden fokuksena ovat tietosuojakysymykset. Otamme mielellämme vastaan kysymyksiäsi liittyen tietosuojaan ja henkilötietoihin. Voit aina olla yhteydessä Gerdmansin asiakaspalveluhenkilökuntaan sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@gerdmans.fi. Gerdmans Oy on henkilötietovastaava ja vastaa henkilötietojesi käsittelystä yllä mainitun mukaisesti. Gerdmans Oy noudattaa suomen tietosuojalakia.

----
Tietosuojalauseke päivitettiin viimeksi 24.5.2018.

Evästeet ja vastaavat tekniikat

Me käytämme evästeitä, web bugeja sekä vastaavia tekniikoita (yhdessä kutsutaan evästeiksi) parantaaksemme sinun kokemustasi kanssamme. Käytämme evästeitä verkkokaupassamme sekä uutiskirjeissämme. Seuraavassa selvitämme miten käytämme evästeitä ja miten voit vaikuttaa eväisteidemme käyttöön. Katso myös Gerdmansin tietosuojaseloste henkilötietojen käsittelyn osalta.

Mitä ovat evästeet?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka koostuvat kirjaimista ja numeroista. Näitä lähetetään Gerdmansin tai partnereittemme verkkopalvelimista ja tallennetaan laitteellesi alla kuvatulla tavalla. Käytämme erilaisia eväisteitä:

- Istuntoeväste on tilapäinen eväste, joka häviää kun suljet selaimen
Pysyvä eväste on eväste, joka pysyy koneellasi kunnes poistat sen tai kunnes se vanhenee
Ensimmäisen osapuolen eväste on eväste, jonka vierailusi kohteena oleva verkkosivumme asettaa
Kolmannen osapuolen eväste on kolmannen osapuolen sivuille asettama eväste.

Web bug ovat pieniä läpinäkyviä graafisia kuvia, jotka löytyvät sähköposteista jotka lähetämme sinulle.

Vastaavat tekniikat ovat tekniikoita, jotka tallentavat tietoja selaimellasi tai laitteellasi samalla tavalla kuin evästeet ja web bugit.

Miksi käytämme evästeitä?

Käyttämämme evästeet parantavat tarjoamiamme palveluita. Jotkut palveluistamme tosiasiassa tarvitsevat evästeitä toimiakseen, kun taas toiset ovat olemassa parantaaksemme palveluidemme toimivuutta sinulle. Yleisesti luokittelemme evästeet ja niiden käytön seuraavasti:

Analyysievästeet tarjoavat kattavasti tietoja siitä, miten olet käyttänyt palveluitamme
Toiminto-evästeet mahdollistavat asetusten tallentamisen, kuten kielivalinnan tai mahdollisen tietosi täyttämisen. Ilman tällaisia evästeitä emme pystyisi muokkaamaan käyttöliittymää haluamasi tietojen mukaisesti. Nämä evästeet ovat välttämättömiä.
Turvallisuusevästeet tekevät palvelumme ja sinun tietosi turvalliseksi, auttamalla meitä tunnistamaan petokset ja suojelemaan tietojasi
Mainosevästeet: Gerdmans käyttää mainosevästeitä parantamaan käyttökokemustasi verkkosivuillamme, markkinointiviestinnässä ja kolmannen osapuolen mainoksissa.
Automatisoitu mainonta: Mainonnan automatisointiin käytettävät evästeet auttavat meitä kohdentamaan kommunikaatiotamme sinulle sopivaksi. Käyttäjän vapaaehtoisesti antamat henkilötiedot esim. lomakkeella verkkokaupassamme antavat mahdollisuuden antaa osuvampaa tietoa verkkokaupassamme ja mainoksissamme
Analyysit: Analyysievästeet keräävät tietoa siitä, kuinka käyttäjät toimivat verkkosivuillamme ja antavat tärkeää tietoa käyttäjien yleisestä toiminnasta, ei niinkään yksittäisestä käyttäjästä. Tämä auttaa meitä parantamaan käyttäjäkokemuksia verkkosivuillamme.
Mainokset: Mainosevästeet keräävät tietoa aktiviteeteistasi ja kiinnostuksesi kohteista verkkokaupassamme, jolloin voimme näyttää osuvampaa, kohdistettua mainontaa kolmannen osapuolen kanavissa (hakukoneissa, sosiaalisessa mediassa ja mainosverkostoissa).

Kuinka voit kontrolloida Gerdmansin evästeiden käyttöä?

Selaimesi tai laitteesi avulla voit yleensä muuttaa evästeiden käyttöä ja laajuutta koskevia asetuksia. Siirry selaimen tai laitteen asetuksiin, jos haluat lisätietoa evästeiden asetusten säätämisestä. Voit esimerkiksi estää kaikki evästeet, hyväksyä vain ensimmäisen osapuolen evästeet tai poistaa evästeet kun suljet selaimesi.

Muistathan kuitenkin että kaikki verkkopalvelumme eivät välttämättä toimi jos estät tai poistat evästeet.

Ota yhteyttä

Gerdmans Oy on Suomeen rekisteröity osakeyhtiö (1061799-5) ja toimipaikka on Nuottaniementie 9, 02230 Espoo.

Gerdmansilla on tietosuojavastaava ja tietosuojakysymyksiin koulutettu asiakaspalvelutiimi. Vastaamme mielellään kysymyksiin tietosuojasta ja henkilötietoihin liittyvistä kysymyksistä. Voit olla yhteydessä tietosuojakysymyksissä sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@gerdmans.fi.

Gerdmans Oy on henkilötietovastaava ja vastaa henkilötietojen käsittelystä edellä mainitulla tavalla. Gerdmans Oy noudattaa Suomessa voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

----
Tietosuojalauseke päivitettiin viimeksi 22.5.2018.