Näin valitset sopivan työtuolin

Monet meistä istuvat jopa 7- 8 tuntia työtuolillaan päivittäin. Kuinka monta tuntia sinä istut työpäivän aikana? Ja miten sinä istut? Millaisessa asennossa? Jo vuodesta 1947 olemme Gerdmansilla auttaneet tuhansia ihmisiä löytämään itselleen sopivan työtuolin. Kun sinulla on oikeanlainen työtuoli, vähenee riski saa erilaisia kulumisia tai selkä- ja niskakipuja. Gerdmansin työtuolin osto-opas auttaa sinua löytämään sopivan työtuolin.

 

Nojaa taakse, ota mukava asento ja katso Gerdmansin vinkit itsellesi sopivan työtuolin valintaan!

 

 

Katso TyötuolitSatulatuolit tai Teollisuustuolit

Kuinka monta tuntia istut?

Jotta työtuolin valinta olisi helpompaa, olemme merkinneet työtuoleihimme suositellun istuma-ajan per vuorokausi. Mitä pidemmän aikaa istut, sitä monipuolisemmat säädöt ja ergonomisemman työtuolin tarvitset.

4-tunnin tuolit: Työtuoli yksinkertaisilla perussäädöillä. Näissä työtuoleissa on korkea- tai matala selkänoja, korkeudensäätö, istuimen syvyydensäätö, saatavilla on ilman käsinojia tai kiinteät käsinojat. Tähän kategoriaan istuu esimerkiksi työtuoli Fergus.

8-tunnin tuolit. Työtuoli hieman monipuolisemmilla säätöominaisuuksilla. 8 tunnin työtuolissa on usein mm. niskatuki, oman painon mukaan säädettävä kallistuksen säätö, korkeudensäätö, säädettävä istuinsyvyys, säädettävät käsinojat. 4D käsinojissa voit säätää käsinojia korkeus- ja sivusuunnassa sekä eteen- ja taaksepäin. Katso suosittu työtuoli Isa, joka on 8 tunnin työtuoli.

12-tunnin tuolit: Näitä työtuoleja kutsumme Premium-mallin tuoleiksi. Säädöt ovat todella ergonomiset ja monipuoliset. Ominaisuuksista löydät mm. säädettävän selkänojan, jonka voit asettaa 18 asteen kulmaan ja synkromekanismin, joka tarjoaa parhaan istuma-asennon koko työpäivälle. Työtuolien istuintyynyssä on myös erikoispehmusteet ja hyvä ilmankierto. Haluatko istua kuninkaallisesti? Kurkkaa laadukas työtuoli Sverigestolen.

24-tunnin tuolit: Istumaergonomiaa non-stop! 24 tunnin työtuolit antavat parhaan mahdollisimman tuen koko työvuorolle. Nämä ovat parhaat työtuolit valvomoon, jossa ollaan vuorokauden ympäri töissä. Tuoleissa on mm. kestävä laadukas helposti puhdistettava verhoilu, Free float mekanismi, painon mukaan säädettävä kallistus, korkeudensäätö, säädettävä niskatuki, säädettävät käsinojat, säädettävä ristiseläntuki, mukava memory foam istuin ja hyvin rullaavat pyörät. Yksi valikoimamme suosittu valvomotuoli: Höganäs.

Kuinka usein vaihdat istuma-asentoa?

Keho ei ole luotu istumaan paikoillaan, joten istuma-asennon vaihtaminen ja liike tekee hyvää. Meillä on onneksi valikoimassa hyvät työtuolit, joissa on monipuoliset säädöt, jotka seuraavat kehon liikettä ja tarjoavat hyvän istumaergonomian. Tässä muutama yleisimmistä säätömekanismeista:

Pysyvä yhteys-toiminto

Pysyvä yhteys työtuolin säädöissä tarkoittaa, että selkänoja seuraa kehon liikettä, samalla kuin istuinosa on paikoillaan. Eli tämä on pelkän selkänojan kallistuksen säätö, ilman, että istuin seuraa liikettä.

Synkromekanismi

Kun vapautat työtuolin synkomekanismin ja nojaat taaksepäin, seuraa selkänoja ja istuin kehon liikettä synkrossa.

Free Float

Free Float mekanismissa saat säädettyä istuimen ja selkänoja kulmaa erillään toisistaan. Keho määrää liikkeen Free Float mekanismilla varustetussa työtuolissa.

Tasapainokeinu-toiminto

Tasapainokeinu-toiminto tarkoittaa, että istuimessa ja selkänojassa on yhteinen keinuasetus ja ne kallistuvat synkronoituna tuolin keskellä olevasta kallistuksen säädöstä.

Polvikeinu-mekanismi

Polvikeinu-mekanismi toimii niin, että istuimessa ja selkänojassa on yhteinen keinuasetus ja ne kallistuvat synkronoituna tuolin etuosassa olevasta kallistuksen säädöstä.

Turvamekanismi

Tämä toiminto estää äkillisen ”katapulttiefektin” kun vapautat työtuolin keinutoiminnon lukitusta tilasta vapaaseen säätötilaan.

Istutko ergonomisesti?

Työtuoli antaa sinulle tuen koko työpäivälle. Muista ajatella työtuolin ergonomiaa ja kuinka säädät työtuolin itsellesi sopivaksi. Mieti mikä työtuoli sopii sinun pituudelle, painolle ja koolle. Huomioi muun muassa näitä asioita:

-istumakorkeus maasta, yltäväthän jalat maahan?

-istuimen syvyys omille jaloille

-selkänojan korkeus ja tuki omalle selälle

-istuimen ja selkänojan sopiva kulma

-keinumekanismin/kallistuksen vastuksen säätö oman painon mukaan

-käsinojat ja niskatuki

Näin säädät työtuolin itsellesi sopivaksi.

Mikä on lempivärisi, yrityksen väri vai mikä väri sopii sisustukseen?

Gerdmansilla on laaja valikoima työtuoleja! Kaikki lyhyemmille istumisille sopivista perustyötuoleista, ergonomisiin 24 h valvomotuoleihin. Perusvalikoimasta löydät monia eri väri- ja kangasvaihtoehtoja ja Premium-mallin työtuoleihin meillä on myös mahdollisuus tilata työtuoleja erikoisväreillä.

Koeistu!

Hyvä työtuoli antaa oikeanlaisen tuen koko työpäivän ajaksi. Hyvällä, sinulle sopivalla työtuolilla jaksat energisenä koko työpäivän ja olet tehokas! Jos työskentelet huonolla tuolilla, joka ei anna sinulle sopivaa tukea tai et säädä sitä itsellesi sopivaksi, voi selkä, niska ja hartiat kipeytyä. Meillä on 30 päivän palautusoikeus tuotteillemme, alkuperäispakkauksessa. Jos tuoli ei ole sinulle sopiva, voit pakata sen uudelleen ja palauttaa (asiakas vastaa paluurahdista). Jos olet tilaamassa työpaikalle isomman erän, suosittelemme tilaamaan ensin yhden työtuolin koekäyttöön. Meillä on lisäksi useasta työtuolista mallikappale Espoon toimistollamme, jonne voit tulla sovitun mukaisesti käymään. Asiakaspalvelumme neuvoo työtuolin kokeilussa, ota rohkeasti yhteyttä!

 

;