Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet!

Sanonta ”New Year, New Me”, jolla tarkoitetaan itsensä uudistamista, on suosittu lausahdus uudenvuoden aikaan. Mutta miksi rajoittaa uudistuminen henkilökohtaiselle tasolle? Uusi vuosi tuo uusia mahdollisuuksia myös työpaikalla. Tässä vinkkejä työympäristön uudistamiseen, joita suosittelemme toteuttamaan vuonna 2019!

Elävöitä toimistoa väreillä

Toimistotiloissa on pitkään suosittu valkoista ja mustaa ja muut värit ovat loistaneet poissaolollaan. Seinän maalaaminen ei maksa paljon eikä myöskään vie paljon aikaa. Silti lopputulos, värikäs seinä, on tunnelman luoja. Tehosteseinä brändin mukaisessa värissä voi sitä paitsi lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta työpaikalla. Toinen tehokas tapa lisätä värejä päivään on kalusteiden ja muiden tekstiilien ja maalattujen pintojen värien yhteensovittaminen. Vaihda tyypillisesti mustat toimistotuolit rohkeasti värikkäisiin! Kuvittele koko toimisto yhdessä yhtenäisessä piristävässä värissä tai useassa saman väriasteikon värissä. Tuo uutta energiaa toimistoon värikkäällä sisustuksella!

Lisää kangasta toimistoon

Riippumatta siitä kuinka tyylikäs, avara ja värikäs työpaikkasi on voi melu silti olla iso häiritsevä tekijä. Meluisa ympäristö saattaa haitata työntekijöiden parastakin työpäivää. Yksi ratkaisu meluongelmaan on lisätä kangasta sisustuksessa. Kankaat pehmentävät ääniä ja luovat miellyttävän tunnelman toimistolla. Samanaikaisesti kangas hajottaa ääniaaltoja ja poistaa kaikua. Kun on uudelleen sisustamisen aika, kannattaa miettiä uudestaan kaikki kalusteista verhoihin. Koordinoimalla kalusteiden värit verhojen ja muiden toimistossa käytettävien kankaiden kanssa saavutetaan yhtenäinen ilme, joka antaa lisää energiaa työpäivään.

Luo huone huoneeseen

Tee nopea ja helppo uudistus luomalla ”huone huoneeseen” sermien avulla. Pienet sermeillä eristetyt alueet luovat suojaisia tiloja, joissa voi pitää spontaaneja palavereja tai muita pienempiä kokoontumisia. Ne voivat toimia myös rentoutumis- ja taukotiloina. Tila, joka mahdollistaa rentoutumisen työpäivän aikana, ei ole ainoastaan ylellisyyttä vaan antaa energiaa työpäivään joka tekee siitä investoinnin arvoisen. Hyvässä työympäristössä työntekijöillä on mukava olla, joka puolestaan luo viihtyvyyttä ja hyvinvointia työpaikalle.

Siivoa ja organisoi

Aloita uusi vuosi siistillä toimistolla! Sotkuisat kirjahyllyt ja työpöydät häiritsevät keskittymistä ja aiheuttavat stressiä. Järjestele hyllysi esimerkiksi värikoordinoimalla kansiot ja kirjat ja tuo työpisteellesi henkilökohtaisia tavaroita kuten kuvia lähimmäisistäsi. Viihtyisälle ja siistille työpisteelle on mukava tulla aamulla.

Ole ylpeä saavutuksistasi

Kun teet listaa vuoden 2019 uudenvuoden lupauksistasi, muistele myös edellisen vuoden saavutuksiasi. Mitä edellisen vuoden tavoitteistasi saavutit? Tai jos sinulla ei ollut konkreettisia tavoitteita, mieti, mitä olet edellisen vuoden aikana tehnyt ja oppinut? On hyvä muistella saavuttamiaan asioita ja nostaa esille edellisen vuoden positiiviset työpanokset. Ole ylpeä vuonna 2018 tekemistäsi asioista niin vuosi 2019 jatkuu positiivisissa tunnelmissa!

;