Työskentele kotona ja toimistossa - tämä on työnteon uusi hybridimalli


Nyt on työskentelyssä aloitettu uusi normaali, jota kutsutaan hybridimalliksi. Töitä tehdään sekä kotona etänä että toimistossa. Uudessa työskentelymallissa on paljon hyvää; siinä yhdistyy sekä toimistolla työkavereiden tapaaminen että kotona työskentelyn oma rauha, ilman toimiston hulinaa. Tämä on toimistotyön tulevaisuus.

 

Tulokset osoittavat, että töitä on tehty hyvin myös kotitoimistossa etänä. Toimistotyön tulevaisuus näyttää jatkossa olevan hybridimalli, eli töitä tehdään kotona ja toimistossa. Tämä tarkoittaa, että toimisto on toiminnallinen ja joustava kohtaamispaikka, minne kokoonnutaan tiimin kesken tapaamaan toisiaan. Toimistossa eivät kaikki työskentele enää päivittäin, vaan 2-3 päivää viikossa. Tällä hetkellä näemme, että koska kotitoimistot ovat tulleet jäädäkseen, on toimistokalusteiden kysyntä kotiin myös kasvanut. Samalla toimistoista tehdään viihtyisiä kohtaamispaikkoja, missä työntekijät voivat hyvin ja valitsevat työskentelypisteen työtehtävän mukaan.

Kotitoimistot ovat tulleet jäädäkseen

Työskentely jollakin tuolilla ja jonkun alustan päällä, kuten keittiönpöydän äärellä tai sohvalla, toimi väliaikaisratkaisuna. Mutta nyt uuden hybridityöskentelyn myötä nähdään, että kotitoimistot ovat tulleet jäädäkseen. Tämän takia onkin viimeistään nyt aika panostaa kotitoimistoon ja luoda ergonominen työpiste myös etätöitä varten. Huolehdi kehostasi, ajattele selkääsi, niskaasi ja hartioitasi. Kun keho on kunnossa, eikä huonossa asennossa jumitilassa, niin silloin myös pää toimii ja työt sujuvat hyvin.

 

Sähköpöytä on hyvä ensimmäinen hankinta kotitoimistoon, jonka avulla voit vaihdella työskentelyasentoa ja saat paremman työergonomian. Valitse oikea työtuoli, joka soveltuu istumatyöhön, äläkä ole huonossa ryhdissä sohvalla. Selaa Gerdmansin työtuoleja ja valitse itsellesi sopiva työtuoli suositellun istuma-ajan mukaan. Vieläkin paremman ergonomian saat, kun muistat vaihdella työasentoa päivän mittaan. Valitse työtuolin lisäksi itsellesi esimerkiksi istumapallo!

Tulevaisuuden joustava työelämä

Minkälainen on toiminnallinen toimisto, joka sopii tulevaisuuden hybridityöskentelyyn? Sisustussuunnittelijat suunnittelevat yhä useammin neuvotteluhuoneita, jotka sopivat hybridipalavereihin, joissa osa neuvottelijoista kokoontuu paikan päälle ja osa osallistuu etänä tietokoneen välityksellä. Hybriditoimistoissa käytetään enemmän sermejä, joilla avotoimiston tiloja jaetaan. Toimistoon luodaan vetäytymistiloja, jotta hälinästä pääsee tekemään myös töitä, jotka vaativat keskittymistä tai omaa rauhaa.

 

Toimistossa ei enää ole niin montaa kiinteää työpistettä ja henkilökohtaiset työpöydät vaihtuvat jaettaviin työpöytiin. Toimistolla ollaan enemmän porrastetusti ja aamulla valitaan vapaa työpiste, missä töitä tehdään. Työpaikalle tullaan tapaamaan työkavereita ja oman tiimin kanssa kokoonnutaan hommiin, että sosiaalinen kanssakäynti säilyy. Kahvi- ja lounastauot ovat merkityksellisempiä, kuulumisia ja työasioita jutellaan rennossa tunnelmassa. Joten työpaikan lounashuone ja kahvilakalusteet ovatkin sellaiset, mihin kannattaa panostaa. Kesän tullen on myös työpaikan ulkotilat tärkeät. Luo työntekijöille puitteet nauttia lounas kesäauringossa työpaikan pihalla upeiden ulkokalusteiden äärellä.

 

Tarvitsetko apua, kuinka kalustaa tulevaisuuden toimisto tai kotitoimisto? Kysy meiltä vinkit, kuinka luoda paremmat työympäristöt ja saada hyvillä kalusteilla iloa työpäivään!

 

;