Toimiva toimisto – fiksut säilytyskalusteet

Sotkuisuus toimistolla saattaa vaikuttaa työntekoon ja keskittymiseen negatiivisesti. Kun järjestyksen ylläpitämiseen on hankittu toimivat ratkaisut on myös helpompi keskittyä työhön. Työtilan säilytys kannattaa siis suunnitella hyvin ja miettiä, minkälaisia ratkaisuja toimistolla tarvitaan ja millaiseen sisustukseen ne sopivat. Tyylikkäillä ja käytännöllisillä säilytysratkaisuilla luodaan enemmän kuin vain tilaa tavaroille – niillä luodaan mukavuutta ja mahdollisuus inspiraatioon kaikille työntekijöille ja vieraille. Lue tästä vinkkimme toimiston käytännöllisiin säilytysratkaisuihin!

 

 

Joustava ja mukautettava työtilan säilytysratkaisu

Työpaikalla on usein erilaisia tarpeita, joten valitsemalla muunneltavat säilytyskalusteet myös tilan hyödyntäminen tehostuu. Toimistokaappi Benna on joustava hyllyjärjestelmä, jonka voi muokata täysin omien toiveiden mukaiseksi. Bennaa voidaan mukauttaa aina jalustasta sen sisustukseen. Siitä voidaan rakentaa esimerkiksi yksinkertaisen kansiokaappi ovilla tai ilman, mutta oikeanlaisella sisustuksella Bennasta saa vaikka lehti- ja esitetelineen. Kun perustana on joustava säilytysratkaisu, on sitä helppo mukauttaa toimiston muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Hyllyyn kannattaa myös merkitä tavaroiden paikat, jotta kaikille on selvää missä minkäkin tavaran paikka toimistolla on. Näin saadaan toimisto järjestykseen.

 

Peltikaappi, joka sopii pieneen tilaan

Peltinen rulokaappi ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen toimistokaappia valitessa. Olemme tottuneita siihen, että säilytyskaapeissa on ulospäin aukeavat ovet, jotka myös vievät paljon tilaa huoneesta. Rulokaapin etuna on kuitenkin se, ettei sen oville tarvitse varata aukeamistilaa huoneesta, joten se mahtuu pieneenkin tilaan. Rulokaapin voi siksi sijoittaa myös kapealle käytävälle, pieneen huoneeseen tai ahtaaseen tilaan, johon tavallinen peltikaappi ei mahtuisi.

 

Seinähylly säästää lattiatilaa

Avokonttoreiden yleistyessä henkilökohtainen työtila pienenee. Kun säilytystarpeisiin aletaan lattiatilan lisäksi hyödyntämään seinätilaa, on lattialta mahdollista vapauttaa tilaa muuhun kuin säilytyskäyttöön. Seinähyllyllä saa helposti siirrettyä tavarat lattialta silmien korkeudelle. Jatkettavat seinähyllyjärjestelmät ovat käteviä vaihtoehtoja tehokkuuden ja joustavuuden lisäämiseen.

 

Riippukansiot korvaavat tehokkaasti kansiot

Vaikka paperittomien toimistojen määrä lisääntyy, on paperisille dokumenteille silti usein vielä tarve. Tiiliskiven painoiset isot kansiot täynnä myös kollegoiden papereita saattavat tuntua raskaille. Kunnollisella riippukansiokaapilla paperit ja dokumentit saa kätevästi järjestykseen työnkulun helpottamiseksi. Riippukansiot ovat helppo merkitä, ja yhteen riippukansiokaappiin mahtuu suuri määrä dokumentteja. Suuren ja painavan kansion tilalle kannattaa siksi harkita riippukansiojärjestelmää, josta saa helposti esiin juuri ne dokumentit, joita tarvitsee.

 

Järjestelmällinen työpöytä lisää työrauhaa

Työpöydälle kasaantuu helposti ajan mittaan erilaisia papereita, muistiinpanoja ja kahvikuppeja. Mikäli tämä kuulostaa tutulta on aika laittaa työpöytä järjestykseen! Järjestyksessä olevalla työpöydällä ei loju turhaa tavaraa. Siksi työpöytä kannattaa tyhjentää kaikesta sellaisesta, mitä ei päivittäisessä työssä käytä. Pöytätilaa voi vapauttaa lisäksi Toolbar-, eli kiskojärjestelmällä. Kiskojärjestelmä asennetaan työpöytään tai pöytäsermiin, ja siihen voidaan kiinnittää tietokoneen näytöt ja muita varusteita kuten lomakelokerikot, kansio- ja lehtitelineen ja vaikka kynätelineen, jolla pöydällä lojuvat tavarat saadaan pois pöydältä ja järjestykseen. Johdot saa piiloon pöytään upotettavalla pistorasiapeneelilla tai tasopistorasialla. Mikäli johtoja on paljon, kannattaa ne myös merkitä. Näin tarvittava kaapeli on helppo kytkeä pistorasiaan tai ottaa pois tarpeen vaatiessa.

divider

Seuraamalla vinkkejämme on työtila helppo pitää siistinä jatkossa! Inspiraation iskiessä tulisi olla mahdollisimman helppoa löytää oikeat työkalut ideoiden toteuttamiseen. Siksi myös toimistokalusteiden toiminnollisuuden tulisi olla keskiössä työtilan säilytysratkaisuja valitessa. Oikeanlaisella säilytyksellä on helppo järjestää tavarat niin, että tilaa jää myös suurten ideoiden toteuttamiseen!

 

;