Kuinka valita paras ergonominen työtuoli?

Onko sinulla etsinnässä paras ergonominen työtuoli? Ilahdut ehkä kuullessasi, että yhtä parasta työtuolia ei ole olemassakaan sillä olemme kaikki erilaisia - eri pituisia, eri painoisia ja meillä on eri liikkumistottumukset. Lisäksi istuen viettämämme aika vaihtelee riippuen työtehtävistämme. Jotkut haluavat keinua työtuolissaan ja nojaavat puhelimessa puhuessaan niin paljon taaksepäin, että jalat irtoavat lattiasta. Toiset nojaavat vähemmän taaksepäin mutta venyttelevät työtuolissa istuessaan saadakseen veren kiertämään. Kaikki on sallittua ja siksi työtuolejakin on niin monenlaisia. Autamme sinua tässä artikkelissa löytämään parhaan työtuolin juuri sinun tarpeisiisi.

Kuinka monta tuntia päivässä vietät istuen työtuolissa?

Uuden työtuolin valinnassa on otettava huomioon työ, jossa sitä aiotaan käyttää, henkilö, jonka siinä tulee viihtyä ja päivittäinen tuolin käyttöaika. Työntekijä, joka istuu koko päivän kirjoituspöydän ääressä, tarvitsee aivan erilaisen tuolin kuinhenkilö, joka istuu tuolilla vain ajoittain työpäivän aikana. Kun valitset ergonomisen toimistotuolin, joka sopii juuri sinun ruumiinrakenteellesi, voit istua tuolissa koko päivän saamatta selkävaivoja tai kipeitä hartioita.

 
Valitse tuoli huolellisesti – voit kokeilla toimistotuolejamme

Sopimaton toimistotuoli voi aiheuttaa sairaslomaan johtavia rasitusvammoja. Työtuolin valinnassa kannattaakin siksi olla huolellinen. Pyydä apua mieluummin fysioterapeutilta kuin sisustussuunnittelijalta. Aseta ergonomia estetiikan edelle. Ergonominen työtuoli on helppo keino lisätä työn iloa ja pitää kivut poissa. Valintaa helpottaaksemme annamme sinun kokeilla työtuolejamme aiotussa. ympäristössä. Mikäli et ole varma minkälainen työtuoli sopii juuri sinun tarpeisiisi, ota yhteys asiakaspalveluumme.

 
Valitse työtuoli monella säätömahdollisuudella

Mikäli istut työtuolissa pitkiä aikoja nousematta ylös välissä, on tärkeää, että tuoli mahdollistaa istuma-asennon vaihtelun. Esimerkiksi puhelujen aikana olisi hyvä, että voit nojata taaksepäin ja käyttää toimistotuolin keinutoimintoa, jotta verenkierto lähtee liikkeelle. Kun nojaat eteenpäin kirjoittaaksesi koneella, tulee asennon olla suorempi ja vakaampi ja tuolin täytyy tukea asentoa lähempänä pöytää. Käyttääkö useampi henkilö samaa työtuolia? Kun valitset työtuolin, jossa on useita säätömahdollisuuksia, voi samaa tuolia käyttää helposti useampi henkilö.

Aktiviteettiperusteisessa toimistossa työtuolin tulee sopia monelle

Matkapuhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet ovat viime vuosina muuttaneet toimistojen rakenteita. Toimistot rakennetaan sopimaan pikemminkin eri työtehtäviin kuin eri ihmisille. Modernista toimistosta löydät tiloja verkostoitumiseen, huoneita hiljaiseen, keskittymistä vaativaan työskentelyyn, kokoushuoneita ja kahvittelutiloja. Työtehtävästä riippuen työntekijä valitsee itselleen sopivan työtilan, työppöydän, avoimen tilan tai erillisen huoneen. Tämä työskentelyn monimuotoisuus asettaa vaatimuksia myös työtuoleille, joiden tulee soveltua monen henkilön käyttöön.

•••

Oikeat säädöt kehon parhaaksi

Yhtä itsestään selvästi kuin säädät kuljettajan istuinta autossa, myös työtuoli on mukavuuden vuoksi säädettävä edellytyksiisi sopivaksi.

 1. Istu selkä suorana ja säädä istuinkorkeutta siten, että jalat tulevat 90 asteen kulmaan jalkapohjien ollessa lattiassa.
 2. Säädä selkänoja siten, että sen korkein kohta tulee suunnilleen hartioiden korkeudelle. Näin niskaan kohdistuva rasitus kevenee ja keho saa hyvän tuen aina alaselkään asti.
 3. Kallista selkäkulmaa hieman ja säädä istuimen syvyys siten, että polvitaipeet tulevat noin kämmenen etäisyydelle istuimen etureunasta.
 4. Säädä käsinojat. Niiden tulee olla suunnilleen pöytätason korkeudella, jotta voit laskea hartiat alas ja pitää ne rennolla korkeudella.
 5. Säädä selkänojan keinumekanismin vastusta myötä- tai vastapäivään vääntämällä. Keinunnan tulee alkaa nojautuessasi taaksepäin kevyesti ja ponnistelematta.
 6. Jos et ole kovin pitkä, istuimen kallistaminen hieman eteenpäin/alaspäin voi tuntua hyvältä, koska saat tällöin paremman tuen lattiasta.
 7. Löydä hyvä tasapaino istuinluille. Testaa istuma-asentoa työntymällä ja rullaamalla tuolilla edestakaisin jalat lattiassa.
 8. Tuolin kaikkien toimintojen tulee mieluiten olla aina käytössä, jolloin istumiseen saadaan mahdollisimman paljon liikettä.

Vaatimukset ergonomiselle tuoille

Ergonomiassa on kyse työpisteen kyvystä mukautua jokaisen kokoon ja edellytyksiin siten, ettei keho altistu virheelliselle rasitukselle. Työtuolien suhteen tämä tarkoittaa, että seuraavia ominaisuuksia on pystyttävä säätämään yksilöllisesti:

 • Istuimen korkeus lattiasta
 • Selkänojan korkeus
 • Keinunnan vastus
 • Istuinsyvyys
 • Istuimen ja selkänojan kulma

Lisäksi tuoliin on voitava lisätä sekä käsinojat että niskatuki.

Tuolien toiminnot

Jatkuva kosketus

Selkänoja seuraa ylävartalon liikkeitä ja tukee selkää. Istuin on kiinteä.

 
Synkronoitu keinu

Vapautetussa asennossa istuin ja selkänoja seuraavat vartalon liikkeitä synkronisesti (samanaikaisesti).

 
Free Float -mekanismi

Istuin ja selkänoja voidaan vapauttaa, ja ne liikkuvat toisistaan riippumatta. Liikkeet seuraavat istujan vartalon liikkeitä.

 
Tasapainokeinu

Istuimessa ja selkänojassa on kiinteä säätö, joka keinuu synkronisesti (samanaikaisesti) tuolin keskellä sijaitsevan kallistusmekanismin avulla.

 
Polvikeinu

Istuimessa ja selkänojassa on kiinteä säätö, joka keinuu synkronisesti (samanaikaisesti) istuimen etuosassa sijaitsevan kallistusmekanismin avulla.

 
Turvamekanismi

Turvallinen keinu, joka estää mekanismin vapautuessa syntyvän ”katapulttivaikutuksen”.

 
Verhoilu

Martindalella ilmaistaan kankaan kulutuksenkestävyyttä. Mitä suurempi luku, sitä kestävämpi kangas. Todella kulutuksenkestävää kangas on Martindale-luvusta 50 000 alkaen.

 
Pyörät

Pyörät ovat vakiona koville lattioille tarkoitettua tyyppiä. Jotkut tuolimme voi tilata myös muunlaisilla, kuten kokolattiamatoille sopivilla pyörillä. Kysy meiltä!

 

;