Siisti sisäänkäynti - näin selätät kuran ja loskan aulatilassa

Carpet

Aula- ja eteistilat antavat ensivaikutelman yrityksestä vierailijoille ja siksi näiden tilojen siistinä pito on tärkeää. Talvi kuitenkin tuo oman haasteensa puhtaana pitoon kenkien mukana kulkeutuvan loskan ja pikkukivien muodossa. Helppo tapa pitää eteinen siistinä on valita oikeanlaiset matot sisäänkäynnille, sekä sisä- että ulkopuolelle. Tässä vinkkimme eteismattojen ja kuramattojen valintaan.

Ehkäise lian kulkeutuminen sisälle luomalla vyöhykkeitä

Aulamattojen tulisi kerätä loska, hiekka ja muu lika mahdollisimman hyvin, jotta ulkoa tuleva roska ei kulkeudu kenkien mukana pitkälle sisätiloihin. Tehokkain tapa on luoda mattojen avulla kolme eri vyöhykettä:

1. Vyöhyke suurimman lian poistoon

Ensimmäinen vyöhyke sijaitsee aina rakennuksen ulkopuolella. Sen tarkoituksena on poistaa suurin lika kuten suurimmat kivet, lumi ja kura ennen kuin astut ovesta sisään. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten matto vahvoilla harjaksilla, jotka harjaavat lian pois kengistä ja keräävät lian mattoon. Vaihda aina kulunut matto uuteen, jotta se kerää lian mahdollisimman tehokkaasti.
Esimerkiksi valikoimamme kuramatto Turf sopii erinomaisesti tähän tarpeeseen.

2. Kulkuvyöhyke

Heti ensimmäisen vyöhykkeen jälkeen alkaa kulkuvyöhyke. Sen tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon sekä nestettä että pienempiä kiviä ja roskia kengänpohjista.Kulkuvyöhykkeen maton tulee olla riittävän pitkä parille askellukselle, jotta se ehtii kuivata kengät mahdollisimman hyvin. Tähän vyöhykkeeseen sopii hyvin yhdistelmämatto, jossa on sekä karheita silmukoita, jotka harjaavat kengänpohjista lian, että pehmeitä kuituja, jotka imevät kosteuden ja veden. Mikäli sisätiloihin kuitenkin kertyy vettä, on hyvä tarkistaa, että kulkuvyöhykkeen matto on tarpeeksi pitkä. Esimerkiksi valikoimamme eteismatto Kombi on oivallinen vaihtoehto tälle vyöhykkeelle.

3. Kuivausvyöhyke

Viimeisen vyöhykkeen tehtävänä on kerätä kengistä kaikista hienoin lika sekä viimeistellä kenkien kuivaus. Esimerkiksi valikoimamme kuramatto Sun sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Se on täyssynteettinen matto pitkillä kuiduilla, jotka kuivuvat nopeasti eivätkä nukkaannu.Jotta kuramatot ja eteismatot toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla, on siis tärkeää, että valitset oikeanlaiset matot tarpeisiisi ja että hankit tarpeeksi pitkät matot, jotta ne saavat tarpeeksi aikaa toimia tehokkaasti. Ajalla viittaamme matolla otettavien askelien määrään. Jos huomaat, että lattialle kertyy vettä tai likaa, on mahdollista, että mattosi eivät ole tarpeeksi pitkät tarpeeseesi nähden. Tarkista silloin poistuisiko ongelmasi vyöhykkeiden pituutta lisäämällä.Löydät valikoimastamme monenlaisia kuramattoja ja eteismattoja, sekä valmiiksi leikattuina että metritavarana. Etkö löydä etsimääsi? Ota yhteys asiakaspalveluumme niin voimme mahdollisuuksien mukaan löytää sinulle sopivan tuotteen verkkokauppamme valikoiman ulkopuolelta. Luo nyt tyylikäs ja puhdas eteinen ja aulatila laadukkaiden eteismattojemme avulla!

 

;