Panostus toimiston sisustukseen on investointi työntekijöiden hyvinvointiin

Oikeat tuotteet, käytännölliset ratkaisut ja ergonomisesti parempi työympäristö. Kun yksi Ruotsin suurimmista päivittäistavarakauppiaista, Tommy Fransson ICA Maxi Stormarknadista (Flygstaden-kauppakeskuksessa Halmstadissa), uudisti kaupan toimisto-, neuvottelu- ja sosiaalitilat valitsi hän projektin toteutukseen Gerdmans Inredningarin.

- Työntekijät ovat suurin voimavaramme. Laadukkaisiin tuotteisiin ja toimivaan ja kutsuvaan sisustukseen panostaminen on tapa investoida työntekijöiden hyvinvointiin, Tommy sanoo.

ICA Maxi Flygstaden-kauppakeskuksessa kuuluu Ruotsin parhaisiin ICA-myymälöihin. Tommy Fransson omistaa ja johtaa yritystä yhdessä vaimonsa Kristinan kanssa. Liikevaihto on 570 miljoonaa kruunua ja yrityksessä työskentelee noin 250 työntekijää. Asiakkaita riittää 60 000 per viikko ja suositun myymälän kulisseissa toimivat äskettäin uudistetut toimisto- ja sosiaalitilat.

- Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyöhän Gerdmans Inredningarin kanssa ja investointi on joka kruunun arvoinen, sanoo Tommy Fransson, joka on saanut liiketoiminnan nousuun ja juhlii 15-vuotista taipalettaan ICA-kauppiaana Flygstaden-kauppakeskuksessa. Projektiryhmässä, yhdessä Gerdmans Inredningarin projektimyyjän Agneta Falk Ahlgrenin kanssa, käytiin läpi tarpeet ja ehdotukset, palloteltiin ideoita ja laadittiin erikoisratkaisuja. Projekti kesti kokonaisuudessaan noin puoli vuotta ja sisälsi kaiken suunnittelusta kalusteiden toimitukseen ja asennukseen paikan päällä.

-Yhteistyö on ollut innostavaa ja antoisaa. Gerdmans osoitti suurta sitoutumista, tunsimme että he ymmärsivät tarpeemme ja tarjosivat sellaisia tuotteita ja ratkaisuja joita haimme, sanoo Kristina Elmtoft Fransson.

Johtoryhmän sekä myymälä- että kassapäällikön toimistotilat ovat saaneet uuden toimivan sisustuksen, johon kuuluu sähkösäädettäviä toimisto- ja neuvottelupöytiä, säilytyskaappeja ja muuta varustusta. Myös jokainen työntekijä on saanut henkilökohtaisen kaapin uusiin pukuhuoneisiin. Yhteensä Gerdmans Inredningar asensi 340 koodilukolla varustettua kaappia. Esimerkkejä käytännöllisistä ja joustavista kalusteista ovat valkotaulut, fläppitaulut pyörillä ja sähköpöydät. Toimistokaapit ja muut sisustustavarat noudattavat vaaleanharmaata värilinjaa yhdistettynä antrasiitin harmaaseen.

- Työntekijänä kokee saavansa uutta inspiraatiota ja suurempaa työn iloa toimistossa, jossa on uusi sisustus ja toimivat apuvälineet, sanoo Anette Bengtsson.

- Sähköpöydän ääressä työskentely tuntuu todella hyvältä ja tarkoittaa, että työasentoa voi vaihdella työpäivän aikana, sanoo Linda Cronqvist, kassapäällikkö.

Agneta Falk Ahlgren Gerdmans Inredningarilta on projektimyyjän roolissa toiminut eteenpäin vievänä voimana ICA Maxi Stormarkandin sosiaalitilojen uudistamisprojektissa:

-Tämä on ollut hyvin innostava toimeksianto ja olemme yhdessä asiakkaan kanssa löytäneet heitä miellyttäviä erikoisratkaisuja. Jokainen projekti on haaste, jossa on tärkeää tarjota asiakkaalle juuri heille sopivat tuotteet. Tämä onnistui erittäin hyvin ICA Maxilla, hän sanoo.

;