Muutama ajatuksen arvoinen asia, kun talvi tulee!

Halka

Kun talvi tulee ja lumi saadaan maahan, lisääntyvät valitettavasti liukastelut ja sekä nuoret että vanhemmat ihmiset voivat kaatua. Sairaalahoitoa vaativa tapaturma on useimmiten kaatuminen. Riski kaatua ulkona on talven tullen suuri ja liukastelua tapahtuu asuinalueilla, pihoilla, tiellä ja kaduilla.

Kiinteistönomistajan tulee ottaa vastuu asuinalueen pihoista ja huolehtia aurauksesta, hiekoituksesta ja suolaamisesta. Myös työpaikkojen kiinteistönomistajien tulee huolehtia toimistojen ja varastojen pihojen kunnossapidosta. Me Gerdmansilla tarjoamme apuvälineet pihan liukkauden hoitoon. Yhdessä luomme parempia työpaikkoja! 

Näin hoidat pihan tehokkaasti talvella

Kiinteistönomistajan vastuulla on, että kadut ja kulkureitit tontin sisällä sekä tie tontille ovat esteettömät. Yleiset tiet ovat taas kunnan tai kaupungin vastuulla. Talvella tämä tarkoittaa lumitöitä ja liukkauden estoa, eli aurausta ja hiekoitusta tai suolausta. Tätä varten on tärkeää, että apuvälineet pihojen huoltotöille ovat kunnossa. Ajattele näitä asioita:

Truckplog

  1.        Auraa lumet kaduilta ja tieltä lumiauralla tai lumitykillä, niin saat ison määrän lunta sivulle kerrallaan. Onko sinulla mahdollisesti työpaikalla trukki käytössä? Meillä Gerdmansilla on tarjolla erilaiset lumiaurat, jotka saadaan kiinnitettyä trukkiin. Näin voit hyödyntää trukkiasi lumitöissä ja saat aurattua helposti isommat piha-alueet ja kadut.
  2.        Sijoita hiekoituslaatikoita ja suolalaatikoita ulos fiksuille paikoille. Mieti mitkä pinnat ja missä on eniten liikennettä? Sijoita hiekoituslaatikot lähelle liikennöityjä paikkoja, niin hiekkaa tai suolaa saa helposti levitettyä liukkaalle alueelle, ilman pitkiä kulkureittejä hiekan tai suolan hakemiseen.
  3.        Käytä hiekoitin ja suolalevitintä nopeaan ja tehokkaaseen levitykseen. Tunnistatko tämän tilanteen: Käytät lapiota hiekan levittämiseen ja maahan tulee hiekkakasoja, etkä saa sitä levitettyä maahan tasaisesti, kuten ajattelit? Meillä Gerdmansilla on tarjota tähän apuväline: Hiekoitin ja suolanlevitin, jonka avulla olet tehokas ja saat levitettyä hiekan tai suolan helpolla tavalla tasaisesti joka puolelle. Vältät manuaalisen lapiohomman, jossa saattaa kertyä hiekkakasoja. Kun saat levittimellä hiekan tai suolan tasaisesti maahan, säästät myös hukkaan menevän tavaran ja hyödynnät raaka-aineen maksimaalisesti.
  4.        Älä unohda, että lumen auraaminen voi olla haastavaa, koska näkyvyys on rajoitettu. Aidat, liikennemerkit, postilaatikot ja muut kadulla olevat esineet, saattavat jäädä lumen alle piiloon ja voit vahingossa aurata ne rikki. Vältä turha vahinko ja merkitse esineet huolellisesti esimerkiksi erilaisilla törmäyssuojilla ja tolpilla, joissa on heijastimet.
  5.        Muista myös huoltotyöntekijät ja itsesi liukkaalla. Jos hiekoitat tai auraat, muista myös itse olla erityisen varovainen, ettet liukastu ja kaadu. Käytä nastoja kengissä ja ota pieniä askeleita. Ole erityisen varovainen ja muista, että maassa saattaa olla musta jää tai että kevyen lumipinnan alla saattaa olla jäinen tie.

Sand

Mietitkö, kuinka voit ennaltaehkäistä liukastumisia?

Meillä Gerdmansilla on valikoimassa loistavia apuvälineitä, joilla saat hoidettua pihan ja kadut kuntoon talvella. Saat apua lumenpoistoon esimerkiksi trukkiin laitettavalla auralla ja estät liukkaat kulkureitit, asettelemalla hiekoituslaatikoita hyvin saataville, että hiekkaa ja suolaa saa läheltä levitettyä liukkaille teille. Tarvitsetko vinkkejä ja apuja tuotteiden kanssa? Olemme täällä sinua varten! Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhdessä luomme parempia työpaikkoja ja turvallisia piha-alueita talvella!

 

;