Luo turvallinen työympäristö töihin paluuta varten!

Trygga

Pandemia saattaa tuntua suuremmalta uhalta työpaikalle palatessa pitkän etätyöskentelyjakson jälkeen. Onkin tärkeää, että työnantaja ottaa johtovastuun tartuntojen ehkäisyssä, jotta kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi työpaikalla.

Kommunikointi, osallistaminen ja yksilön vastuu

Turvavälien pitämisen mahdollistaminen on tärkeää mahdollisten tartuntojen ehkäisemiseksi. Siksi on tärkeää käydä läpi muun muassa rutiinit ja prosessit sekä työpaikan kalustus. Aloita järjestämällä etäpalaveri, jossa vastuuhenkilö tiedottaa ajankohtaisesta tilanteesta ja siitä mitä toimenpiteitä tilanne vaatii. Jotta kaikki olisivat motivoituneita, voi muutosten toteuttamistavoista keskustella yhdessä. Mikään ei toimi elleivät kaikki ota itse vastuuta toimia päätettyjen rajoitusten mukaisesti. On tärkeää huomioida, että kaikki ihmiset ovat erilaisia. Ihmiset ovat eriasteisesti huolissaan ja näkevät myös riskit erilaisina! Työnantajan tehtävänä on luoda edellytykset sille, että kaikki toimii turvallisesti käytännössä.

Distansjobb

Säilytä avara asenne etätyötä kohtaan

Mikäli pieniäkin flunssaoireita esiintyy, on parempi jäädä etätöihin. Aseta selkeät säännöt sille kuinka monta oireetonta päivää tulee olla poissa työpaikalta ennen sinne palaamista. Älä anna kaikkien palata samanaikaisesti. Aseta selkeät hygieniarutiinit. Pese aina kädet saippualla saapuessasi työpaikalle, ennen lounasta ja sen jälkeen, ennen kahvitaukoa sekä muutaman ylimääräisen kerran päivässä. Pese kädet tietysti aina myös WC:ssä käynnin jälkeen. Käytä poljinroskiksia ja pidä huoli siitä, että saippuaa, käsidesiä ja paperipyyhkeitä on saatavilla. Mahdollista turvavälien pitäminen. Mieti kalustusta uudelleen, asenna sermejä ja pisarasuojia paikkoihin, joissa henkilökunta on yhteydessä ulkopuolisiin. Merkitse selkeästi lattiaan ja työpisteisiin kuinka lähekkäin työntekijät saavat olla toisiaan. Päätä kuinka monta henkilöä palaverihuoneessa saa samanaikaisesti olla. Aikatauluta lounas- ja kahvitauot, jotta vältytte ruuhkilta keittiössä ja ruokalassa. Panosta huolelliseen siivoukseen. Huolehdi siitä, että yleiset pinnat, kuten mikro, jääkaappi, ovenkahvat, hissin napit, valokatkaisijat ja näppäimistöt, puhdistetaan desinfioivalla aineella säännöllisesti. Järjestä siivousaikataulu, josta näkee milloin viimeisin siivous on tehty.

Digital

Kehitä digitaalisia palavereita

Työmatkoja voi vielä syksylläkin olla hankala järjestää. Kuinka etäpalavereita voisi kehittää? Kysy muiden parhaita vinkkejä ja kokemuksia ja kokeile. Juuri nyt syntyy paljon uusia hyviä ideoita. Muistakaa kommunikointi. Ylläpidä kommunikointia myös kotoa käsin työskentelevien kanssa, jotta kaikki tuntevat olonsa huomioiduksi. Pidä säännöllisiä palavereita ja anna kaikille mahdollisuus antaa mielipiteensä siitä, miltä järjestely tuntuu ja jos jotakin tulisi muuttaa. Kenenkään ei tulisi tarvita pelätä työpaikalla menemistä. Pienennä tartuntavaaraa. Meillä Gerdmansilla on laaja valikoima tuotteita tartuntojen ehkäisyyn. Löydät meiltä kaiken käsidesistä ja suu-nenäsuojista lähtien pisarasuojiin, merkintäteippeihin ja sermeihin. Meiltä saat myös paljon vinkkejä ja neuvoja, haluamme todella auttaa sinua luomaan turvallisemman ja paremman työympäristön. Älä epäröi olla yhteydessä meihin!

;