Kuinka valita hyvä teollisuuspöytä - opas

Onko aika hankkia uusi teollisuuspöytä? Tiedätkö millainen työpöytä sopisi tarpeisiisi? Tämän oppaan avulla haluamme auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeitasi vastaavan teollisuuspöydän.

 

 

Ennen kuin ryntäät kauppaan ostamaan uuden teollisuuspöydän, on hyvä miettiä tarkasti mitä vaatimuksia sille asetat. Mieti ensin tulevaa käyttötarvettasi ja tee lista toivomistasi pöydän ominaisuuksista. Mikä tulisi olla sen kantavuus? Tuleeko pöytälevyn kestää nesteitä? Tarvitsetko päällysrakenteita, joilla saat liitettyä pöytään säilytystilaa työkaluille, lisävalaistusta tai laatikoita? Kun tiedät tarpeesi, on helpompi löytää pöytä, joka vastaa odotuksiasi ja joka kestää käytössä vuosia.

Korkeussäädettävä työpöytä vai pöytä kiinteällä jalustalla?

Teollisuuspöytä kiinteällä jalustalla on hyvä vaihtoehto silloin kun pöydän korkeutta ei ole tarvetta säätää eikä työpöydän äärellä työskennellä seisten. Myös kiinteällä jalustalla varustettuja työpöytiä voidaan yleensä säätää korkeussuunnassa, mutta yleensä säätö tehdään työpöydän asennusvaiheessa eikä sen korkeutta muuteta enää asennuksen jälkeen. Korkeussäädettävä jalusta on saatavilla manuaalisesti säädettävänä ja sähköisenä. Sähköpöytä tuo joustavuutta työhön, sillä pöydän korkeutta on helppo säätää milloin tahansa napin painalluksella. Tämä mahdollistaa esimerkiksi useiden, eripituisten, henkilöiden työskentelyn pöydän ääressä vuorotellen. Korkeussäädettävä pöytä sopii hyvin myös seisomatyöhön ja on käytännöllinen ratkaisu joustavaan työasentojen vaihteluun. 

Tarvitsetko siirrettävän työpöydän?

Työpöytää ei yleensä tarvitse siirtää usein, mutta joskus siihen saattaa olla tarve. Mikäli työpöytää pitää siirtää sivuun tilan puutteen vuoksi tai työpiste vaihtelee, on hyvä, jos pöydässä on pyörät, jotka helpottavat sen siirtämistä. Ostopäätöstä tehdessäsi, mieti tarvitseeko sinun siirtää pöytää ja tarkista onko pöydässä pyörät tai onko siihen saatavilla pyöriä lisävarusteina. Joissakin työpöydissä on lisäksi kahvat, joiden avulla siirrät pöytää helposti paikasta toiseen.

 

Tarvitsetko säilytystilaa teollisuuspöydän yhteyteen?

Työpöytä on usein enemmän kuin työskentelytila. On kätevää jos työpöydän ääressä voi säilyttää työkaluja tai muita tavaroita, joita tarvitsee työpäivän aikana. Silloin on tärkeä miettiä minkä tyyppinen säilytystila on mahdollista liittää työpisteeseen. Valitse pöytä erilaisilla säilytysmahdollisuuksilla. Ruuvaa pöytälaatikosto pöytälevyn alle tai asenna päällysrakenne työpöydän päälle. Tarkista onko pöytään saatavilla lisäosia. Esimerkiksi päällysrakenteeseen voidaan usein liittää kisko, johon on mahdollista kiinnittää hyllytaso tai laatikoita.

Minkälainen pöytälevy sinun kannattaa valita?

Valitse pöytälevy työtehtävien mukaisesti. Tavallisimmat materiaalit ovat:

Laminaatti: Sileä ja kova pinta, joka soveltuu useimpiin ympäristöihin. Laminaatti sietää jonkin verran nesteiden ja öljyn roiskeita. Saatavilla useimmiten puuimitaationa tai yksivärisenä.

Öljykäsitelty kovalevy: Hinta-laatusuhteeltaan hyvä, useimmiten edullisin, vaihtoehto. Kovalevy sopii monen tyyppisiin ympäristöihin mutta on tärkeää huomioida, että levyyn imeytynyt neste aiheuttaa läiskiä levyn pintaan.

Vinyyli: Vinyyliset pöytälevyt koostuvat yleensä puulevystä, joka on päällystetty vinyylipinnalla. Vinyylipinta kestää nesteitä ja öljyjä ongelmitta. Sen pehmeämpi koostumus estää työkalujen ja muiden tavaroiden liukumisen pöydällä sekä vähentää pakattavien tuotteiden riskiä rikkoutua.

Parketti: Vahva ja kestävä puinen pöytälevy. Parketti on valmistettu oikeasta puusta. Puinen pinta sopii monenlaisiin tarpeisiin ja kestää tilapäistä altistusta nesteille ja öljyille.

Teräs: Erittäin kulutuksen- ja iskunkestävä pinta, joka kestää altistusta erilaisille nesteille, öljyille ja kemikaaleille. Teräspinta on helppo pitää puhtaana eikä se naarmuunnu tai kolhiinnu helposti.

divider

Oppaamme avulla toivomme, että löydät oikeanlaisen teollisuuden työpöydän tarpeisiisi. Jos olet edelleen epävarma siitä, minkälainen pöytä sopisi sinulle parhaiten, ota yhteys asiakaspalveluumme niin autamme sinua löytämään sopivimman ratkaisun!

 

;